dilluns, 8 de març del 2010

PROJECTE: QUÉ TENIM PER DINS?

   Qué tenim per dins és una pregunta que ens vam començar a fer arrel del regal que ens van deixar els Reis Mags a la classe (un joc de metges).
   Després d'una llarga conversa en la que es va deixar clar quins eren els nostres dubtes i el que voliem saber, vam iniciar el PROJECTE del cos humà.

  Realitzar un projecte sobre un tema significa fer hipòtesis, cercar informació, comprovar si el que pensam és cert..., tenint en compte que el joc és la manera de treballar més motivadora per als infants.

                   L'esquelet
   Un dia qualsevol, els infants van arribar a la classe i es van trobar amb un esquelet disfressat. Miram, tocam, el desvestim..., QUANTS OSSOS!!...

   Es va portar de casa informació per a saber coses dels ossos, noms d'alguns més importants, per a què serveixen...
   En petits grups van dibuixar la seva silueta en un paper continu, la van retallar i amb diferents materials de color blanc, prèviament sel-leccionats pels nens/es, van representar-hi els ossos que recordaven. Finalment havien de posar etiquetes als ossos representats. Podien cercar informació dels llibres i material que havien anat portant de casa i que haviem anat deixant al Racó propi del Projecte.
  
    En acabar els esquelets vam fer una exposició. Cada grup va explicar el seu (material emprat per a fer els ossos, llegir les etiquetes amb els noms...).


    AH!!, per cert, el nostre esquelet es diu MARIANO







 FOTOS...
1a SESSIÓ: motivació i recerca d'informació


2a SESSIÓ: experimentació i creativitat


3a SESSIÓ: donar nom, etiquetar les produccions. Exposar davant el grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada