dissabte, 3 d’abril del 2010

PIRÀMIDES D'ALIMENTACIÓ

   Quan estavem treballant el tema de l'aparell digestiu del projecte "QUÈ TENIM PER DINS?", un simple comentari d'en Pau: -si menjam "menjar bo" (referint-se a saludable) ens darà més energia-, va obrir un debat sobre l'alimentació en el que tots vam coincidir en que si menjam saludable estarem forts. Així doncs, arrel d'aquest debat, va sorgir un altre tema d'estudi: L'ALIMENTACIÓ SALUDABLE. Quín és el menjar bo o saludable que ens donarà més energia i quin és el que no n'hem de menjar tant sovint???...

   Per a tenir una visió més clara dels aliments que cal menjar diàriament i dels que són més perjudicials per a nosaltres vàrem treballar les piràmides d'aliments. La idea d'utilitzar les PIRÀMIDES va sorgir quan, parlant del tema, en Toni Planells va recordar que en un llibre que havia portat de casa i que teníem al Racó del nostre Projecte, també s'hi parlava dels aliments mitjançant una piràmide.

   A partir d'aquí, ens vam centrar en les piràmides, vam veure el nombre d'escalons que tenien i com estaven distribuits els aliments en ells. Vam veure que quan més amunt estaven els aliments de la piràmide, més poc n'havíem de menjar. Per tant, també vam haver de fer referència a les famílies d'aliments: fruites (plàtans, taronges, peres...), verdures (tomates, patates, lletugues...),...

   Després de vàries xerrades sobre el tema, vam dedicar unes sessions a treballar en grup per a plasmar en una activitat el que haviem après. Amb aquesta activitat, no tan sols es pretenia saber el que s'havia après (famílies d'aliments, els més i menys saludables,...), sinó també a treballar en grup (distribuir la feina a fer, compartir idees, posar-se d'acord,...) i, poc a poc, a aprendre a exposar davant dels demés el treball realitzat (cercant un portaveu triat pels membres del grup). 

MÉS FOTOS...

1a SESSIÓ: retallam, aferram i etiquetam


2a SESSIÓ: exposam els treballs fets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada