dissabte, 22 de maig del 2010

EL FORN DE LES MARIETES. FEIM PA

DIVENDRES 21 DE MAIG

   Per fí, el gran dia que tots/es demanaven: AVUI FEIM PA!.
   Hem començat el dia a l'assemblea i amb tot el material i espais preparats d'ahir. Així doncs, a començar!!!...

    Primerament hem anat veient tots els ingredients un a un, hem testat la farina i la sal, hem observat com s'agafaven les mesures de cada ingredient, hem pesat la farina amb la bàscula (200grams, un got ple), quants nens i nenes som avui?, quantes mesures de farina necessitat posar dins la tina si cada nen/a necessita un got?... Anam comptant entre tots/es el nombre de gots de farina que es posen dins la tina i hi afegim la sal i els sobres de llevadura.

    Tota la farina, la sal i la llevadura s'han mesclat i s'han posat dins una tina gran per a facilitar als nens poder agafar millor la mesura necessària. L'aigua també s'ha posat dins una altra tina.

    Abans de començar cada nen/a individualment, s'ha fet l'exemple davant ells per a que observin com es mesclen tots els ingredients i les quantitats seguint la nostra recepta, i ara ja sí que podem començar cadascú el seu treball:

- 1. Ens posam la vestimenta, retiram les cadires de les taules i ens col.locam al nostre lloc a les taules.
- 2. Poc a poc i en ordre, anam agafant un plat i un got (el plat ens serveix per a pastar i el got per a mesurar la farina i l'aigua) i agafen un got ple de farina, la posen dins el plat i a continuació, amb el mateix got, agafen l'aigua fins a la línia acordada. I al nostre lloc.
- 3. Seguint la nostra recepta, el següent pas és fer un muntet amb la farina i fer-hi un forat al mig amb el dit. S'hi tira l'aigua dins i començam a pastar poc a poc per aconseguir fer una piloteta amb la pasta.
- 4. Deixam tovar la pasta i al forn per a coure.

Una vegada cuit el pa, l'hem testat amb una miqueta d'oli i sal i, mmmmmm..., que bo que ens ha sortit!!!.
Avui ja tenim pa per a dinar...

MÉS FOTOS...

3 comentaris:

  1. BON DIA , VOLDRIA RESERVAR UNA TAULA PER A 16 PERSONETES I UNA "ADULTA" AL RESTAURANT"SES MARIETES" DE TRES ESTRELLES "MICHELIN" A NOM DE "CLASSE DELS POPS".GRÀCIES I ESPERC CONFIRMACIÓ JAJA!PETONETS.

    ResponElimina
  2. Jajajaja!...,
    Serà un poc difícil acceptar aquesta reserva perque el nostre Restaurant de "TRES ESTRELLES MICHELIN" ha tancat per descans del personal... Bufff!!...
    MUAKA

    ResponElimina
  3. Ei! El pròxim dia ens posam d'acord: vosaltres feis el pa i nosaltres la truita, ah! els polps s'ho poden menjar... D'acord? ji ji

    ResponElimina