divendres, 7 de maig del 2010

EL NOSTRE COR

   Aparell circulatori
   Per fí, l'esperat tema: EL COR... Després d'investigar i descobrir sobre "com respiram?" (aparell respiratori), per el que més preguntaven els nens/es era per saber coses del COR.

   Primerament i mitjançant una primera conversa, vam fer una gran pluja d'idees, hipòtesis, deduccions... que vaig anar anotant a un full (per a, posteriorment, veure què havíem encertat o amb què ens havíem equivocat).
   A la segona sessió, vam fer un recull de tots els llibres, fotocòpies... portats de casa que parlassin sobre el tema en qüestió per a poder verificar tot el que s'havia dit el dia anterior (intentant llegir el més destacable i anotant-ho a la pissarra). A continuació, comparació del full amb les anotacions de la conversa amb la informació cercada als llibres (quasi no va fer falta tornar a llegir les anotacions ja que tots s'anaven adonant del que havien encertat i del que no).

   En una altra sessió sobre el projecte, vam construir un ESTETOSCOPI (és l'aparell que utilitzen els metges per escoltar els batecs del cor). Nosaltres vam confeccionar-ne un amb un tub i dos embuts i..., VA FUNCIONAR!!... Tots i totes vam poder escoltar els batecs del cor d'en Toni.

   Així doncs, la informació que anam recollint sobre l'aparell circulatori és:
- El cor és un múscul que mai s'atura. És del tamany del nostre puny.
- El cor impulsa la sang per tot el nostre cos.
- La sang circula a través de les venes(blaves) i les artèries (vermelles).
- La sang transporta l'oxigen de l'aire que respiram (vist a l'aparell respiratori).
- Què passa quan ens feim una ferida? i un cop?...
-...

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada